مزایا و معایب آموزش مجازی
هر سیستمی هرچند پرکاربرد و پرطرفدار مزایا و معایبی دارد. مزایا و معایب آموزش مجازی ازجمله موضوعاتی است که این روزها موردتوجه زیادی قرارگرفته است.
شیوع ویروس کرونا در این روزها باعث گردیده آموزش مجازی و آنلاین بیشتر آموزشهای کشور را بهطور ناخواسته در برگیرد.
دانش آموزان و دانشجویان و اساتید و مؤسسات همدست به دامن نرمافزارهای آموزش مجازی و ویدئوکنفرانسها شدهاندکه یادگیری را آسان تر می کند.
یادگیری مبتنی بر وب معمولاً تحت عنوان یادگیری آنلاین یاد میشود. این اساساً شامل یادگیری آنلاین از طریق دورههایی است که در اینترنت ارائه میشود. ایمیل، سخنرانیهاو کنفرانس ویدیویی از طریق شبکه امکانپذیر است.
درواقع باید گفت چارهای جز این نیست اگر آموزش مجازی نبود همه مدارس و دانشگاهها تعطیل میشد و علم و تحصیل نهتنها در ایران بلکه در کل دنیا به خاطر کرونا تعطیل میگردید و این نشانگر اهمیت فضای مجازی است.
البته فضای مجازی فقط مختص آموزش نیست و خریدها، انجام امور بانکی و تقریباً بیشتر مارها را میشود با آن انجام داد و در این روزها به داد مردم رسیده است.
ولی عدم آشنایی مردم و نداشتن سواد رسانهای باعث ایجاد مشکلاتی برای کاربران شده است.
اما باید کرونا را فرصتی دانست و از آن استفاده نمود تا دولت درزمینهٔ توسعه زیرساختهای آموزش مجازی و برطرف کردن مشکلات آن اقدامات لازم را انجام دهد. اما در اینجا برخی از مزایا و معایب مشکلات آموزش مجازی میپردازیم البته در این خصوص نظرات متفاوتی وجود دارد
نبود امکانات کافی برای برخی دانش آموزان
برخی از دانشآموزان به خاطر مسائل اقتصادی موقعیت اجتماعی و فرهنگ موجود در محل زندگی از داشتن برخی امکانات محروماند. در بسیاری از شهرها و روستاها اینترنت پرسرعت در دسترس نیست.
بعضاً قطعی برق و اینترنت نیز مشاهده میشود. این در صورتی است که برخی حتی به موبایل یا تبلت هم دسترسی ندارند. اوایل خیلی از کودکان به خاطر همین معضل از شرکت در کلاسها محروم میشدند.
طرحهای مختلفی برای دسترسی تمام دانش آموزان به گوشی موبایل یا تبلت اجرا شد که تا حدی عدم دسترسی دانش آموزان به سیستم سختافزاری آموزشی را رفع کرد. بااینحال خیلیها هنوز به این وسایل ضروری برای آموزش مجازی دسترسی ندارند. قطعی برق یا مشکل اینترنت هم هنوز به قوت خود باقی است.
کاهش انگیزه تحصیلی
کاهش انگیزه تحصیلی یکی دیگر از مشکلاتی بود که همهٔ دانش آموزان آن را تجربه کردند. اما این بیانگیزگی بین دانش آموزان مقطع ابتدایی بیشتر بود. به خاطر همین کاهش انگیزه تحصیلی را میتوان از مهمترین چالشهای آموزش مجازی برای دانش آموزان ابتدایی دانست.
چرا؟ به این خاطر که آنها نسبت به مقاطع بالاتر درک کمتری از اهمیت دانشاندوزی داشته و درک درستی از اهمیت این موضوع نداشتند.
دانش آموزان مقاطع بالاتر نسبت به دانش آموزان مقطع ابتدایی هدف مشخصتری دارند. داشتن هدف ازجمله عوامل ایجاد و حفظ انگیزه تحصیلی است…
این را در نظر داشته باشید که مشاورین آسان آموز میتوانند شمارا برای رسیدن به موفقیت در درسها راهنمایی کنند.